Cviky na břicho a pas

Pevný a štíhlý pas chce mít téměř každá žena, aby se mohla lépe cítit a je to známá pověst ženské Cviky na paskrásy. Naštěstí dnes se ženy nemusí oblékat do úzkých korzetů, dnešní móda umožňuje volnější střih.  Ale v dnešní době jsou také jiné možnosti k zeštíhlení pasu a udržet si ploché bříško.

Jen cvičení břicha nestačí

Při spalování tuků nestačí pouze cvičit, ale je zapotřebí zapojit také aerobní činnosti, které vedou ke spalování tuků. Nebo, můžete využít upravenou stravu, kterou si můžete pořídit o výživového poradce. Můžete také využít prášky na hubnutí Fat Blocker, které zrychlují metabolismus a spalují tuky. Vhodné aerobní cvičení je také běh, který výrazně působí jako spalovač tuků.

Pro spalování tuků je podstatné zvolenou činnost vykonávat co nejdéle (1 – 1,5 hodiny minimálně) a při nízké intenzitě. Mnoho lidí si totiž myslí, že když si sedřou, že dosáhnou, lepších výsledků. Ale tak to nefunguje. Je-li námaha příliš intenzivní, tělo spaluje rychlou energii ze zásob cukru (glykogenu) a tuk zůstává nedotčen.

Cviky na břicho pro tvarování svalů

Pokud máte vyřešené nadbytečné tuky, můžeme se pustit do cviků na břicho. Uvedené cviky na břicho jsou zaměřené na zpevnění bříška, které zvládnou všichni začátečníci.

Statický klik  – tento izometrický cvik slouží pro zpevnění svalstva trupu. Posilují se břišní a zádové svaly s velice přínosnými účinky. Tento cvik na břicho ocení zejména sportovci, u nichž je požadován pevný střed těla, ale také ocení tento cvik lidé s bolestmi v zádech nebo špatným držením těla.

Cvik je nenáročný. Lehnete si na zem, opřete se o předloktí, paže svírají se zemí pravý úhel, nohy jsou v natažené rovině, jako byste dělali klik, ale na loktech. Nohy se dotýkají země špičkami chodidel a jsou s trupem v jedné přímce ve vzduchu. Tuto polohu se snažte udržet co nejdéle.

Boční kliky – Lehneme si na bok a opřeme se o předloktí, paže mějte se zemí v pravém úhlu. Nohy mějte natažené, jakoby jste se dívali na televizi. Poté odlepujte trup od země kolmo nahoru, dokud není v jedné přímce s nohama, a klesejte zpět. Tento cvik na břicho se zejména zaměřuje na posilování šikmých svalů.

Otáčení trupem – Vezmeme si koště, tyč z činky nebo jinou delší tyč a vložíme si ji za hlavu na ramena. Mírně se rozkročíme a v postoji pak začněte otáčet trupem, jako byste se chtěli ohlédnout na strany – střídavě na levou a na pravou stranu. Tento cvik je úžasný na protažení a k zpevnění boků a zabírají také hýžďové svaly. Provádějte tento cvik na břicho tahem, nikoli kmitáním a šviháním. Dbejte také na to, abyste se pohybovali pouze trupem, pouze horní polovinou těla. Část od pasu dolů zůstane zafixována.

Cviky na štíhlý pas

Jak jsme si již na začátku řekli, že cvičením nedocílíme spalování tuku, proto je buď zapotřebí známého produktu na podporu hubnutí Fat Blocker nebo využít aerobního cvičení. Mezi aerobní cviky patří zejména běh, švihadlo, aerobik, rotoped, běžecký pás, bruslení, plavání a další.

Proto doporučujeme kombinovat posilování s aerobním cvičení, abyste dosáhli skutečných výsledků. Především se vyvarujte cukrům!



Přidej komentář

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *